Genoscoper MyCatDNA testing av Puma


Prøvetaking for DNA testing hos Anicura Dyresykehuset på Kvaløysletta. Ingrid-Helene er assistent.


Puma deltar i en pilot for en ny DNA test / screening beregnet for oppdrettere. Vi har fått tilsendt swaber utstyr til prøvetaking som ble utført av veterinær i dag samtidig med at chip ble avlest for ID på katten. Etterpå var jeg innom posten og fikk sendt avgårde prøvene til Finland. Så nå blir det spennende og se resultatene etterhvert.

Genscoper har fra før laget en database for hund / ulike hunderaser som de kaller "My Dog DNA". Deltagere i denne prøvestestingen som Puma deltar i, bidrar til å bygge opp en database for katterasen Maine Coon innenfor "MyCatDNA". Kontakt / initiativtaker for prosjektet / utprøvingen / pilotgruppen er Anne M Berge, WesterosCat Maine Coon i Fredrikstad.

I denne nye DNA testen kartlegges en lang rekke sykdommer og «egenskaper» som ikke dekkes gjennom andre komersielt tilgjengelige DNA tester for katter. Denne nye DNA undersøkelsen som nå er under uttesting vil også (i motsetning til andre tester) gi faktisk genetisk variasjon hos katten - altså en mer eksakt verdi enn innavlsprosenten COI (complete inbreeding) som beregnes ut fra stamtavlen til katten. Denne nye testen vil også kunne brukes som et verktøy for å finne den mest ideelle genetiske kombinasjonen for avkom i en planlagt paring.

Puma var også en tur på vekta og veier nå 3.75 kg. Og har dermed nesten doblet vekta siden hun kom til oss 14 uker gammel i September. Hun vokser så utrolig fort.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The genetics of polydactyly in Maine coon cats

Alterskjaer Dan moving to Belgium

Polydaktyli hos Maine Coon katter