D-kullet født 27.11.23 - Alterskjaer Chloe x Alterskjaer Mufasa PP

D-kullet ved 11 uker (Grace, Polyanna, Knerten, Ada)
Portrettene er tatt av Katie Gyltnes / Vill Foto

I Alterskjaer Maine Coon sitt D-kull ("Peaky Blinders kullet") født 27.11.23 er det fire kattunger - tre jenter og en gut
t. 

I dette kullet ble det "jackpot" med hele to polydaktyle jenter: 

  • Alterskjaer Ada PP: Polydaktyl (6-6-5-5). Sortsølvskilpadde tabby jente med litt hvitt (MCO fs 09 22). Har flyttet til sin nye familie i Tromsø.
  • Alterskjaer Polyanna PP («Polly»): Polydaktyl (5-5-5-5). Blåsmokeskilpadde jente med litt hvitt (MCO gs 09 22).  Blir værende hos oss.
  • Alterskjær Grace: Sort/brunskilpadde tabby jente (MCO f 22). Har flyttet til sin nye familie i Narvik.
  • Alterskjaer Thomas ("Tommeliten" / "Knerten"): Blåsølvtabby gutt med litt hvitt som sin mor Chloe (MCO as 09 22). Tommeliten ble født med ganespalte. Har flyttet til sin nye familie i Tromsø.
Kattungene var inne til sin første vaksinering og ID-chipping da de var 8 uker gamle onsdag 24. januar. Vi har ny time hos veterinæren til helsesjekk, vaksine nummer to og sterilisering av Ada pluss Grace fredag 16. februar (12 uker).

Mamman Alterskjaer Chloe er en foundation F3 katt, og hennes unger er dermed F4. 

Helsetester og stamtavle for foreldrene finner dere her.

Alterskjaer Ada PP (11 uker)

Alterskjaer Ada PP og Alterskjaer Polyanna PP

Alterskjær Polyanna PP (11 uker)

Pollyanna, Grace og Ada 7.5 uker gamle

Alterskjaer Grace - 6 dager gammel
Foto: Sverre-Leander Sundset

Oppdatering 11.12.23
Det er ikke alltid det går helt etter planen når det gjelder avl! Det er mye som skal klaffe - og vi må ha overskudd og tid! Mange planer blir det rett og slett ingenting av! Og til syvende og sist er det jo kattene - og naturen som bestemmer! Men i år blir det koselig jul med kattunger her på Håkøya utenfor Tromsø. For Alterskjaer Chloe og Alterskjaer Mufasa PP har fått fire vidunderlig små (D-kullet / Alterskjaer Peaky Blinders Kullet).

Det over to år siden sist vi hadde kull her hos oss i vårt lille oppdrett Alterskjær Maine Coon (C-kullet som ble født 6. september 2021). Seks år gamle Bellona har to praktfulle kull etter seg (A-kullet født 9. desember 2019 og C-kullet). Disse kullene krevde begge stor innsats med flaskefôring - og jeg bestemte meg derfor etter mye grubling for å «sette strek» og ikke ha flere kull på henne. Hun ble kastrert i januar. Vi har forsøkt gjentatte ganger å få til et kull etter Puma (som har ett kull etter seg: B-kullet født 13. desember 2019) og Alterskjaer Brutus PP (fra A-kullet vårt) - uten hell. Puma er ingen enkel hunnkatt og parre - kanskje blir det ikke flere kull på henne heller? Brutus ble til slutt kastrert nå i sommer. Som noen av dere kanskje husker fikk Chloe bare en kattunge (22. februar) etter den første paringen med Mufasa. Kattungen var dessverre dødfødt. Gleden var derfor ekstra stor da hun etter ny date med Mufasa nå i høst la seg godt ut og var tydelig gravid med et større kull enn sist. 

Mandag 27. november var fødselen i gang. Alt gikk veldig fint og rolig for seg. Med Puma og meg som fødselshjelpere, og Bellona som moralsk støtte. Den første kattungen var dessverre dødfødt. Sannsynligvis pga oksygenmangel. Hun var velskapt og vakker - pittelitt mindre enn resten og kom med rompa først. Men de fire neste ungene var vitale og jevne / fine i størrelse. 

Nyfødte kattunger

Ada, Polyanna og Grace (12 dager gamle) fra D-kullet født 27.11.23. 
Foto: Ida-Helene Sivertsen. 

Kommentarer